söndag 8 januari 2017

Hur gick det med sovandet?

Mitt uppdaterande av våra, eller Ediths nätter slutade efter natt fyra eller kanske det var fem...nåväl vi hade en svacka där med Ediths tänder som irriterade och så blev E snuvig och näsan var täppt några nätter. Så från att ha kommit igång bra och fått någon sorts rutin på nätterna, var vi igen vakna väldigt mycket. Såg inte direkt fram emot julen och tänkte att vi inte kommer sova något under hela julen.

Men så kom julen och fastän Edith sov lite oroligare de första nätterna sov hon efter det riktigt bra och alla var glada och nöjda. Och vad är då en bra natt?
Edith äter sin kvällsgröt ungefär sju och vid halv åtta får hon en slurk mjölk och ungefär vid åtta är det godnattramsa och godnatt. Sover hon bra vaknar hon några gånger efter 4, antingen har hon vänt sig på rygg och vaknar av det eller så är det något annat. Men oftast räcker det att svänga henne eller lägga på täcker så somnar hon om. Vaknar gör hon mellan sju och åtta och är det en bra natt är det också en glad Edith som vaknar.



Och nu då? Vi har varit hemma över en vecka och vana vid att Edith sover sött och snällt. Och så tänker hon säkert att NU minsann skall jag visa er! Vi är nog inne i en utvecklingsfas igen, det är mycket som händer i Ediths lilla kropp. Fem före att förstå hur hon skall ta sig framåt och därför också oroliga nätter tror jag. Så nu är vi igen vakna ganska mycket men Edith sover i eget rum och äter inte mera på nätterna och somna gör hon allt som oftast väldigt bra. Och för det mesta är det bara föräldrarna i huset som har grus i ögonen efter natten, barnet är lika glad som alltid. Och så länge det är den vägen klarar vi oss bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar